Alinea Interieurarchitectuur nv


Stationsstraat 169 2440 Geel
014 58 65 69 Klik om te bellen

Ruim 30 jaar ervaring in interieuropdrachten
Kwalitatieve en duurzame interieurontwerpen
Bekroond met nationale en internationale awards

Over Alinea Interieurarchitectuur nv

Ruim 30 jaar is het ontwerpbureau Alinea gespecialiseerd in interieurarchitectuur voor woningen, winkels, kantoorruimten, musea en openbare besturen, zowel voor nieuwbouw projecten als verbouwingen. Daarnaast ontwerpt het bedrijf ook meubels en objecten zoals tafels, vitrinekasten, sideboards en juwelen onder het label Alinea Design Objects.

Leo Aerts, interieurarchitect/ontwerper en drijvende kracht achter Alinea nv, biedt kwalitatieve oplossingen om duurzaam en ecologisch te ontwerpen en om energie en materiaal te besparen. Naast totaalconcepten biedt Alinea ook advies voor interieur, woonconcepten, technisch advies en akoestisch advies. Een geslaagd interieur is namelijk meer dan ruimte creëren en ordenen. Materiaal, kleur, licht, meubilair, kunst en aanvullende accessoires zijn sfeerbepalend. Een goede akoestiek levert een zeer belangrijke bijdrage tot een aangenaam interieur. Alle mogelijke interieuropdrachten (home, retail, office, public spaces) vult Alinea in vanuit een persoonlijke visie waarbij architectuur, multifunctionaliteit en technische uitwerking duidelijk geïntegreerd zijn. Aerts’ interieurprojecten worden gekenmerkt door tijdloze ontwerpen waarbij het gebruik van duurzame, karaktervolle materialen centraal staat.

In 1987 besloot Leo Aerts om naast zijn interieurprojecten ook meer aandacht te besteden aan meubelontwerp na zijn succesvol salontafelontwerp Meta voor B&B Italia. Het werk van Leo Aerts is gekenmerkt door een tijdloze, pure vormgeving en esthetische composities die het functionele overstijgen. Lang voor er sprake was van duurzaamheid, cradle to cradle, recyclage en circulaire economie waren al deze aspecten reeds geïntegreerd in zijn ontwerpfilosofie. De Alinea Design Objects collectie werd onlangs uitgebreid met Angelo M, een collectie eet-, salon-, en bijzettafels beschikbaar in verschillende marmersoorten en uitvoeringen. Hiermee toont Leo Aerts zich opnieuw als een veelzijdige ontwerper die zijn vak tot in de puntjes beheerst.

De ontwerpen van Leo Aerts werden reeds meermaals bekroond met nationale en internationale awards waaronder de felbegeerde Duitse Red Dot Award en de Good Design Award in de VS.

Voor bijkomende informatie of advies kunt u bij ons terecht op:

info@alinea.be / 014/58.65.69

Foto's

verbouwing woning

Soort bureau

Binnenhuisarchitect
Herbestemming
Recreatiebouw
Renovatie
Restauratie
Woningbouw

Onze locatie

Logo Alinea Interieurarchitectuur nv

Alinea Interieurarchitectuur nv

Alinea Interieurarchitectuur nv


Stationsstraat 169 2440 Geel
014 58 65 69 Klik om te bellen