Kortrijks studiebureau in zee met Marokkaanse INCEB

Het vrij jonge Kortrijkse bureau TIDES, een studiebureau voor architectuur en stabiliteit, werd onlangs gekozen als Europese partner van het Marokkaans aannemersbedrijf INCEB. Tides legt zich hoofdzakelijk toe op project - en industriebouw en koos ervoor om zijn grenzen te verleggen buiten Belgiê. Hun oog viel hierbij op Marokko.

Investeren in het buitenland

Vanwege het gunstige investeringsklimaat in Marokko, zijn vele Europese bedrijven geneigd om zich in het Noord-Afrikaanse land te lokaliseren. Investeren in het buitenland en zeker in een ander werelddeel, brengt echter talrijke ongekende parameters met zich mee. Er ontstaat als het ware een noodzaak aan een vast Europees aanspreekpunt.

Het bedrijf TIDES, wat staat voor Techniek, Industrieel Design, Engineering, en Service, besloot hierop in te spelen. Daarom besloten ze in zee te gaan met het Marokkaanse INCEB. INCEB is een aannemersbedrijf te Marokko met een Belgisch-Marokkaans management.

Europese expertise en locale knowhow

De samenwerking tussen beide bedrijven kadert binnen de strategie van zowel INCEB als TIDES om zich binnen het domein van de project - en industriebouw sterker te gaan positioneren. Hierbij tracht TIDES investeerders een Europese expertise te bieden in stabiliteit, architectuur, bouwtechnieken, en bouwprocedures die ginds geïmplementeerd kunnen worden. Daarnaast begeleidt TIDES de klant doorheen het hele bouwproces samen met het locale aannemersbedrijf INCEB.

Via de combinatie van de Belgisch/Europese kennis met de locale Marokkaanse knowhow wordt de noodzakelijke kwaliteit doorheen het hele bouwproces nagestreefd. Dit wordt concreet vertaald in een goede voorbereiding, nauwgezette opvolging in uitvoering, goede bouwmaterialen, vertrouwelijke onderaannemers en het nastreven van de afgesproken termijnen.

Op April 16, 2010