Terug

Gesloten bebouwing

frank

Heb bouwgrond gekocht voor gesloten bebouwing. Ik ga wss als laatste bouwen, achter zo'n twee jaar. Dus de gemene muren zullen er staan als ik begin. We hebben samen met buren een sondeerverslag laten maken van alle loten, die allemaal hetzelfde advies geven:

Advies

Rekening houdend met de gesloten bouwwijze en de zettingsgevoeligheid van de bovenste lagen is het aangewezen om te kiezen voor een stijve algemene fundeerplaat.

Indien men deze plaat op het maaiveld plaatst (met vorstrand onder de gevels), dan moet men rekening houden met mogelijke zettingen van 20 à 30 mm. Bij gebruik van een kruipkelder zijn de zettingen kleiner dan 15 mm.

In de bovenbouw kan men best enkele soepel voegen in de brosse afwerkingsmaterialen (tegelvloeren, faïences, gipswandjes, ...) voorzien om gebeurlijke zettingsspanningen onder controle te houden.

 

Met dit advies gaan mijn toekomstige buren dus allebei een kruipkelder maken.

Nu was mijn vraag als ik begin, en gebruik maak van de gemene muren (voor geen plaats verlies te hebben ), gaat dit wel allemaal zomaar? En hoe zit het dan met mijn fundering, kruipkelder?

 

alvast bedankt,

 

mvg

frank


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is